fredag 18 juli 2014

En vecka kvar!!!

En vecka kvar till KEX (tydligen är det den förkortningen som gäller igen).  Sommarens varmaste månader har passerat. Jag har haft ont i min trasiga fot och Tobbe har varvat några förkylningsperioder samtidigt som vädret gjort detta värmekänsliga lag strandsatta på träningsfronten. Är vi oroliga? Nja, uppladdningen har ju som sagt inte peakat på slutet vilket var förhoppningen... men oroliga - inte så farligt. Mer ett nervöst pirr som inför att åka på sommarkollo när man var barn. 

Däremot har det i de sista dagarna bara pinnat på med sammanställning och komplettering av utrustning. Vi börjar känna oss klara.

Vi passade på att göra en liten provhajk för en månad sen, för att upptäcka om något uppenbarligen inte funkar och behöver bytas ut. Livspusslet tillät oss bara att ta en vanlig vardagskväll till detta. Rutten planerades att gå från Gullmarsplan på torsdagskvällen, via och uppför hammarbybacken, sen ut i nackareservatet och avslutas med vätskepåfyllnad och nattläger vid hellasgården.

Sagt och gjort. Första provkörningen i hammarbybacken med stavar gick över förväntan och prylarna gjorde det de skulle. Iallafall under den dryga milen vi joggade obanat runt i nackareservatet och den ljumma sommarnatten som vi spenderade i tältet. Vi avslutade med bad vi Hellasgården och avsmakning av diverse frystorkade måltider. Vackert, mysigt och ljuvligt. Om det blir samma picnic på fredag återstår att se. 

Igår möttes vi åter upp för den sista gemensamma träningen inför KEX. Uppvärmningsjogg på några km sen 40 min Sisyfosintervaller (gå med stavar uppför Hammarbybacken för att sedan rulla så snabbt man kan nerför på andra sidan osv, osv). 

Formen känns ok, men inte perfekt. Förhoppningsvis har vårens uppladdning gjort att vi har lite mer i bagaget än vad vi lyckats samla på oss under sommaren. Nu återstår bara att packa, packa om och försöka lugna ner fjärilarna i magen. 
/ Anders 

Tältet var en rymlig dröm!

Sista svängen uppför Hammarbybacken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar