onsdag 2 juli 2014

Pryl - Stavar

Nu har vi fått löpstavar! Det är något helt nytt för oss som vi inte är vana vid och som vi ännu inte vet hur mycket nytta vi kommer få av dem. Men, alla andra proffs verkar köra med löpstavar och vi vill inte vara sämre. 

Vi tror dock att de kommer vara ovärderliga i branta uppförsbackar där vi ändå inte kan springa och stället får försöka vandra/klättra så fort vi kan. Vi kommer även använda en tältlösning där stavarna reser tältet, mer om den senare.

Spec-listan var svår att sätta utan egen erfarenhet men den landade i endast fyra punkter:
• ihopvikbara
• lätta
• tillverkade av aluminium (mindre risk för brott än på kolfiber, i synnerhet då vi har dem som tältstänger)
• inte för dyra 

Efter idel letande sållade jag bort alla stavar med justerbar längd, säkert en praktisk funktion men bland de stavar jag hittade var de antingen för tunga eller för dyra. Istället fick vi köra på fixerad längd. Svårt! Alltså, vilken är den optimala längden? Efter att ha läst en del trådar och rekommendationer valde jag som är 180 cm lång ett par stavar på 125 cm. Tobbe valde ett par på 115 cm, trots att han inte är en decimeter kortare än mig. Vi får se om jag valt för långa eller tvärt om. 

Stavarna hittade vi på trekkinn.com och de heter Ferrino Eiger. De kostade ca 650 kr paret och väger nästan ingenting (ca 245g). Viks ihop till endast 35 cm. Perfa!

/Anders 

Påse, pinne och pinne utan trissa och spetsskydd. 

Sitter bra på ryggan gör de också. Glad man blir! 

2 kommentarer:

  1. Ser minst lika bra ut som brittiska Mountain Kings Trail Blaze! Tänk på att ni behöver kunna sätta fast kartan någonstans när ni använder stavarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Tänkte köra en testrunda med all utrustning samt karta imorrn för att hitta fler sånna små möjliga irritationsmoment.

      Radera