lördag 17 maj 2014

Orientering och utrustning

Senaste tiden har mycket hänt i förberedelsena inför KEX. Jag har hunnit orientera ett par gånger och även inhandlat lite ny utrustning.

I slutet av april var det Snättringe och Tumba som bjöd in till långdistanstävling och jag och Daniel begav oss dit. Senast jag sprang en långdistanstävling var i höstas och då bröt jag, mest till följd av dålig orientering. Det var mentalt tufft behöva bryta en tävling och sen dess har jag velat haft revansch på mig själv. Denna gången gick det bättre (inte bra!) och jag tog mig runt. Det var en fin men varm dag och man fick slita på stora delar av banan. Daniel, som var krasslig just idag och inte sprang banan, lyckades fånga mig på film just när jag gjort en av dagens största bommar. Lyckligtvis kom inte min laddning med fula ord med på klippet.


I onsdags var det premiär av Stockholm City Cup, denna gången i Akalla. Tävlingen bjöd som alltid på rolig bana med flera intressanta vägvalsalternativ. Jag kände mig nöjd med mina val direkt efter loppet men önskade att jag hade mer krut i benen på dessa korta distanser. Skönt då att veta att det inte är målet. Väl hemma fann jag att det nog fanns sekundrar att tjäna på bättre vägval, vilket sporrar inför andra deltävlingen vid Skinnarviksberget på Söder.

Som jag inledningsvis skrev så har jag också inhandlat lite utrustning. Först blev det en ny kompass som jag egentligen behövt i par år nu. Jag valde Silvas nya tumkompass Race S Jet denna gången. Senast körde jag med Nor-nål och har stundtals stört mig på att den tar extra tid att stabilisera sig. Eftersom jag använt Jet tidigare så visste jag vad man kan förvänta sig och redan vid första testet kändes skillnaden. Alltid skönt att få bort störningsmoment under tävlingarna.

Nästa viktiga pryl var de skor jag tänkt använda på KEX. Självklart är det en djungel att välja bland och jag har inte tålamod att leta upp alla tänkbara varianter. Därför gick jag rakt på vad andra löpare brukar springa med och började sedan sålla bland dem. Dessutom hade jag några krav som t.ex. dubbfritt, slitstarkt och låg våtvikt vilket gjorde att antalet alternativ minskade. Jag siktade till slut in mig på Inov8 X-talon 212 som jag hade provat tidigare i butik och som kändes lätt och bekväm på foten. Dessutom påminde känslan om den som jag får av min orienteringssko vilket jag tog som ett gott tecken. Efter lite prisletande på nätet beställde jag till slut skorna från Addnature.

Den senaste utrustningen beställde jag för bara nån timme sen vilket var ett liggunderlag, eller luftmadrass kanske man ska kalla det. Även där gick jag på rekommendationer och valde ett Therm-a-Rest NeoAir Xlite som är uppblåsbart och väger endast 350g. Dessutom tar det väldigt lite utrymme i väskan. Det kanske inte var det billigaste alternativet men genom att beställa från Storbritannien kom jag ner 500 kr mot det svenska priset. Nu får vi bara hoppas den kommer som den ska. Även här bjuder jag på en bild.Sist men inte minst så har vi nu också bokat boende i Kiruna. Vi kommer bo på Camp Ripan vilket också är tävlingscentrum för tävlingen. 96 dagar kvar...

/Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar