onsdag 28 maj 2014

Pryl - Skor

Med 85 dagar kvar till tävlingen ligger jag hemma med en stukad fot. Tråkigt. Halkade ner för en klippa i lördags på medeldistans-KM och fastnade med foten i en skreva på vägen ned. Men turligt nog är inget brutet och stukningen verkar vara av det mildare slaget. Förhoppningsvis är jag åter på banan nästa vecka igen. 

Under tiden har jag passat på att beställa lite prylar till tävlingen, stavar och kök mer precist. Mer om dessa när jag fått hem dem. 

Vad jag däremot har hemma är mina nya sjukt snygga skor! Var förbi olspecialisten idag och handlade ett par VJ Sarva D'vil. Jag hade spanat länge på dessa och nu var de nedsatta till tusen spänn så då slog jag till! 

Förutom att vara snygga uppfyller skorna de krav som jag satt upp för ett par skor till KEX. 
• metalldobbar (bästa greppet på hala stenar)
• låg våtvikt 
• litet dropp (för att det är bättre för mitt steg samt att undvika vrickning)
• dämpade (mina gamla ol-skor, ett par Jalas med metalldobbar, är praktiskt taget odämpade och det känns rejält i fötterna när man springer utför på sten)
• Ska kunna användas till vanlig orientering också

Sarva D'vil har 17 metalldobbar, väger 270 gram och har 4 mm drop. Dessutom har den rätt mycket mellansula så jag tror att det kommer vara en mjuk och härlig resa nedför branterna. Yihaaa! Satt som gjuten på foten gjorde den också. 

Vi får se vem som gjorde bästa skovalet av mig och Tobbe. Han kör, som han skrev i senaste inlägget, på ett inov8 x-talon 212 och han hade en lite annan kravlista än jag. Bästa vore om båda har valt rätt sko till rätt fot. Vi får se...

/Anders 

Snygga och snabba. Läs mer om dojjan på: http://www.olspecialisten.com/sv/skor/skog/vj-sarva-dvil.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar