söndag 26 januari 2014

Vintersport

De senaste två helgerna har det varit mycket vintersport på schemat istället för löpning eller orientering. 

Förra helgen spenderades i Grönklitt på skidläger med Centrum OK. För mig var det nybörjarträning som gällde och det gick över förväntan. Kul att känna att grunderna börjar sitta, samtidigt som det var frustrerande att bli omåkt av personer som jag brukar vara snabbare än när vi tränar löpning. Men men, snart så. Något som också var bra var att få lite träning för armarna och vana att använda stavar eftersom vi tänkt springa med löparstavar på KEX. 

Ut på tur aldrig sur!

Denna helg har spenderats på isen. Långfärdsskridskor är något jag älskar och som är värt varje dålig sommar på dessa breddgrader. Lördagen var det en upptäckartur på ospanade isar mellan Vettershaga och Solö. Mycket av turen bestod av sträva stöpisar och tunna kärnisar och en hel del sorbet och maräng (alltså is, inte dessert). Vi tuggade på och fick några fina partier då och då. Idag var jag ute med Stockholms skridskoseglar Klubb (SSSK) på iskunskapskurs från Näsby till Östersjär. Sol med blandad molnighet samt mestadels blanka salsgolv att dansa på gjorde dagen fantastisk! 

Som träningsform är långfärdsskridskor inte optimal förberedelse inför KEX. Tempot är lågintensivt (om det inte är riktiga skitisar eller hård motvind) och aktiverar inte så många av de muskelgrupper som används vid löpning, men att välja att inte åka skridskor till förmån för annan träning vore som att amputera en bit av mitt hjärta. Så, helger med långpasslöpning får vänta till isarna spricker och den långa vaken tar vid.
// Anders 
Lördagens blandade isläge

Dagens blanka salta kärnisar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar